:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2015   12:05

0

120

Maja Gojković razgovarala s predsednikom Alžira

Maja Gojković je razgovarala i s "ministrom spoljnih poslova Ramtanom Lamamrom i ministrom za odnose sa Parlamentom Taharom Khauom, a na sastancima je istaknuto da su obe zemlje opredeljene da intenzivniju saradnju na svim poljima – političkom, ekonomskom i kulturnom", navodi se u saopštenju.

"Gojković je naglasila da je Srbija posvećena unapređenju odnosa sa tradicionalnim prijateljima, kakav je i Alžir i da postoji obostrana želja da se saradnja između dve države intenzivira. Gojković je zahvalila predsedniku Alžira Abdelazizu Butefliki na principijelnoj i doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije", dodao je srpski parlament.

Buteflika je rekao da je Alžir zemlja koja poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i da "nije i neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije". Predsednik Alžira podsetio je na dugu istoriju dobrih bilateralnih odnosa između dve zemlje i istakao da Srbija i Alžir imaju interes da razvijaju saradnju u mnogim oblastima.

Prema njegovim rečima, potrebno je produbiti saradnju i na polju ekonomije, ističući da kompanije iz Srbije imaju ugled u Alžiru iz perioda kada je ta saradnja bila čvršća i da je to dobar temelj za njihov povratak, koji Alžir očekuje, jer je saradnja sa Srbijom potrebna Alžiru na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva