:

:

TV Most

clock

Februar 25, 2015   12:05

0

116

Magla na Zlatiboru i Crnom Vrhu

Povećan je i broj odrona na putevima trasiranim duž klisura i useka, pa se vozačima savetuje dodatna opreznost u vožnji.

Vozačima se skreće pažnja i na takozvane udarne rupe koje pri nešto većim brzinama mogu da oštete vozilo i da ugroze bezbednost vozača i njihovih saputnika.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Svi vozači su dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Danas se očekuje oblačno i svežije, ali i dalje relativno toplo vreme za ovo doba godine. Tokom popodneva moguća je kiša, a kasno uveče i susnežica i sneg, navedeno je u saopštenju.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Ivanjice i Užica.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, Užica i Ivanjice.

Na području Vranja na putevima prvog, drugog i trećeg prioriteta u nižim predelima moguća je pojava poledice na mostovima kritičnim mestima i prevojima usled niske temperature, a na području Zaječara magle ima na većini putnih pravaca, gde je vidljivost smanjena na 50 do 70 metara.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica, Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst - Korenite - Krupanj, navedeno je u saopštenju.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 85 saobraćajnih nezgoda u kojima su 63 osobe povređene, a dva lica su smrtno stradala.

U Beogradu su evidentirane 34 saobraćajne nezgode u kojima je 13 lica povređeno, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva