:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2018   15:02

0

148

Mađarska,krivci za smrt 71 izbeglice osuđeni na po 25 godina zatvora


ÄŒetvorica krijumčara su kamion sa telima 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece ostavili na auto-putu pored mesta Parndorf, 26. avgusta 2015. godine.





U Austriji i širom Evrope ova tragedija je potresla javnost, a pojedini političari govorili su čak i o masovnom ubistvu, tražeći da se pojača borba protiv krijumčara ljudi.


Prema rezultatima istrage, hladnjača od 7,5 tona je krenula iz Budimpešte, a dan nakon toga ostavljenja u zaustavnoj traci na auto-putu A-4 kod austrijskog mesta Parndorf.



U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, koji je posle prijave kontrolisan nakon dužeg stajanja u zaustavnoj traci autoputa kod mesta Parndorf, utvrđeno je da su se izbeglic ugušile još tokom vožnje.



Tragovi u unutrašnjosti kamiona pokazali su da su žrtve očajnički pokušavale da se izbave, da otvore vrata kamiona, ali im to nije uspelo. Tako je u kabini, na strani suvozača pronađena rupa koju su izbeglice napravile u pokušaju da se spasu iz kamiona.



Mađarska policija uhapsila je veoma brzo prve osumnjičene, a suđenje optuženima (10 Bugara, Avganistanac i Libanac) počelo je prošle godine u junu u mađarskom gradu Kečkemetu, jer su vlasti utvrdile da su migranti umrli u Mađarskoj.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva