:

:

TV Most

clock

Mart 27, 2017   12:05

0

115

Mađarska od sutra počinje da pritvara migrante

Mađarski parlament usvojio je 7. marta zakon o sistematskom pritvaranju svih tražilaca azila u kontejnere raspoređene u kampovima na granici.

Pritvaranje migranata počeće od sutra. Ovaj potez deo je politike prema migrantima mađarskog premijera Viktora Orbana, velikog poštovaoca predsednika Rusije Vladimira Putina, navodi agencija AFP.

Migranti koji ulaze u Mađarsku, kao i oni koji se već nalaze u toj zemlji, biće zatvoreni u kampovima sve dok se ne obrade njihovi zahtevi za dobijanje azila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su agencije za zaštitu granice potpuno spremne da stupe na snagu od pravnog zatvaranja granice 28. marta i da je preduzeto sve za brzu primenu ovih hitnih mera.

U saopštenju se navodi da je cilj novih mera sprečavanje migranata sa nerazjašnjenom situacijom da se slobodno kreću na teritoriji Mađarske i EU, kao i smanjenje bezbednosnih rizika.

Prema navodima mađarske vlade, 324 kontejnera instalirano je na dve odvojene lokacije, takozvane "tranzitne zone", nedaleko od ograde koje su 2015. mađarske vlasti podigle na granici sa Srbijom.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva