:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2018   12:05

0

202

Mađarska brani anti-imigracioni stav pred UN


Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto rekao je na sastanku da je vlada Mađarske čvrsto uverena da mađarski narod ima pravo da živi u bezbednim uslovima, bez straha od terorističkog delovanja.





  "Mađarska vlada ne priznaje ilegalne migracije i neće ih priznati ni u budućnosti. Mi Mađari živeli smo poslednjih 1.000 godina u hrišćanskom društvu, u integrisanom, homogenom društvu. Nastavićemo da insistiramo na tome", rekao je Sijarto.


Prema njegovim rečima, nevladine organizacije koje lobiraju za više tolerancije prema imigraciji nisu izabrane i ne zastupaju mađarski narod.



Dodao je i da je 2015. godine kroz Mađarsku prošlo 400.000 migranata koji su "ignorisali nacionalne i međunarodne propise", kao i mađarske norme ponašanja i morala, zbog čega se Mađarska protivi inicijativi da se promovišu i ohrabre ilegalne migracije, prenosi MTI.



Kako je rekao, zbog tog stava, Mađarska je meta kritike međunarodne zajednice.



Sijarto je rekao i da je mađarska vlada omogućila svojim građanima da izraze svoj stav kroz referendum o kvotama za migrante, koje je uvela EU, kao i da su građani rekli "ne" ilegalnim migracijama.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva