:

:

TV Most

clock

Maj 19, 2018   12:05

0

191

Lundin: Saradnja sa Srbijiom dobra je za celu Evropsku uniju


Ambasador je napomenuo da su odnosi Srbije i Švedske izuzetno dobri i dodao da ta saradnja verovatno ne bi bila toliko razvijena da, kako kaze, Srbija nije iskazala zelju da bude clan Evropske unije.


“Mislim da je ta saradnja veoma dobra ne samo za Srbiju nego za celu Evropsku uniju. To je izuzetno pozitivno. Ja bih voleo da se manje govori o granicama i da se saradnja više ostvaruje u ovakvim oblastima”, rekao je Lundin.


Naglasio je da je proizvodnja organske hrane buducnost i u Srbiji najavivsi da će Svedska to podržati kroz konkretne projekte.


“Prošle godine smo imali konferenciju o organskoj proizvodnji hrane i jednu konferenciju o tome kako se moze čak i u gradovima proizvoditi organska hrana na mestima koja ne deluju kao da su dobra za poljoprivredu ali se ipak tu moze organizovati proizvodnja organske hrane. Zelimo da razvijamo tu saradnju sa Srbijom i radimo na tome", rekao je Lundin.


Osvrnuo se i na prošlogodisnje obeležavanje 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, rekavši da sada treba da gledamo napred i razvijamo saradnju u svim drugim oblastima.


Najavio projekte u oblasti zastite zivotne sredine.


“Mi ćemo nastaviti saradnju u okviru projekta 'Novo vreme' kroz koji ćemo nastaviti da radimo sa hranom u raznim oblicima. Ja mislim da izvozom srpskih malina u Švedsku pravimo samo jedan mali korak u tom pravcu. Srbija je jako plodna zemlja i može mnogo više da se proizvodi. Nastavicemo da razvijamo i druge oblike naše saradnje u oblasti životne sredine jer je za dobru hranu potrebna čista voda i mi radimo na prečisćavanju vode u celoj Srbiji u saradnji sa EU", zaključio je Lundin.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva