:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Avgust 17, 2018   16:26

0

176

Lukač: RS neće druge snage na svojoj teritoriji


"Pokušaji raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, koji dolaze od ministra bezbednosti u Savetu ministara Dragana Mektića, unapred su osuđeni na propast, jer nisu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, kao i potpisanim sporazumima između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i drugih policijskih agencija u BiH", naglasio je Lukač, prenela je RTRS.



Podsetio je da MUP RS ima potpisan Sporazum o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice sa Graničnom policijom BiH.



Lukač je pojasnio da je prema ovom sporazumu trenutno angažovano 80 policijskih službenika MUP-a Republike Srpske i da je MUP Srpske, u skladu sa procenama sa terena i na osnovu zvaničnog zahteva Granične policije BiH, spreman da angažuje i dodatne snage Policije Republike Srpske na zaštiti granice, saopšteno je iz MUP-a Srpske.



"Pokušaj raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske od ministra Mektića, jošÂšje jedan od njegovih nepromišljenih zahteva sa dalekosežnim posledicama i predstavlja presedan koji su osmislili njegovi mentori iz Sarajeva, a koji su njega zadužili da sve sprovede s ciljem urušavanja nadležnosti MUP-a Republike Srpske i teritorijalnog integriteta Republike Srpske", upozorio je ministar unutrašnjih poslova Srpske.



Lukač je naglasio da je u skladu sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, Policija Republike Srpske nadležna za sprovođenje zakona i održavanje bezbednosti na teritoriji Srpske, a tako će biti i u budućnosti.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva