Vesti
Ljajić: Tek će se razgovarati o velikim poslovima sa Turskom

22:07, 12.10.2017

|

Izvor: RTV, Tanjug

Možemo biti zadovoljni posetom turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana i tek će se osetiti pozitivni efekti njegovog boravka u Srbiji, rekao je za RTV potpredsednik vlade i ministar turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Osetila se posebna atmosfera, dodao je Ljajić i napomenuo da u Novom Pazaru gotovo da nema stanovnika koji nema rodbine u Turskoj. Taj sentiment je bio očigledan jer ne dolazi svaki dan tako važna ličnost u Sandžak kao što je turski predsednik.


 Govoreći o turskim investitorima koji su bili u poseti, Ljajić je naglasio da će se tek razgovarati o velikim poslovima i ulaganjima, a da će vrlo brzo biti otvoreno više hiljada novih radnih mesta.Na opasku da će možda neko zameriti to što investitori iz Turske dolaze u Sandžak, Ljajić je rekao da u Novom Pazaru nema ni jednog i da su investitori išli uglavnom na jug Srbije, rukovodeći se sopstvenim interesima."Svi oni imaju svoju logiku, a u prirodi biznisa je da troškovi budu što manji, a profit veći. Sve ostalo je sekundarno", rekao je ministar.Na pitanje da li bilo reči o Kosovu o kojem Srbija i Turska imaju različite stavove, Lajić je istakao da nije prisustvovao razgovoru dvojice predsednika i da su dominirale ekonomske teme."Turski partneri su mi rekli da odnosi Turske sa Albanijom i Kosovom nisu onakvi kakvi su bili do pokušaja državnog udara i da je očigledno nekakvo zahlađenje odnosa", zaključio je Ljajić.

 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design