:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2017   12:05

0

180

Ljajić: Tek će se razgovarati o velikim poslovima sa Turskom


Osetila se posebna atmosfera, dodao je Ljajić i napomenuo da u Novom Pazaru gotovo da nema stanovnika koji nema rodbine u Turskoj. Taj sentiment je bio očigledan jer ne dolazi svaki dan tako važna ličnost u Sandžak kao što je turski predsednik.


 Govoreći o turskim investitorima koji su bili u poseti, Ljajić je naglasio da će se tek razgovarati o velikim poslovima i ulaganjima, a da će vrlo brzo biti otvoreno više hiljada novih radnih mesta.



Na opasku da će možda neko zameriti to što investitori iz Turske dolaze u Sandžak, Ljajić je rekao da u Novom Pazaru nema ni jednog i da su investitori išli uglavnom na jug Srbije, rukovodeći se sopstvenim interesima.



"Svi oni imaju svoju logiku, a u prirodi biznisa je da troškovi budu što manji, a profit veći. Sve ostalo je sekundarno", rekao je ministar.



Na pitanje da li bilo reči o Kosovu o kojem Srbija i Turska imaju različite stavove, Lajić je istakao da nije prisustvovao razgovoru dvojice predsednika i da su dominirale ekonomske teme.



"Turski partneri su mi rekli da odnosi Turske sa Albanijom i Kosovom nisu onakvi kakvi su bili do pokušaja državnog udara i da je očigledno nekakvo zahlađenje odnosa", zaključio je Ljajić.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva