Vesti
Ljajić: Rešenje za hrvatske takse do kraja nedelje

09:33, 09.08.2017

|

Izvor: Tanjug

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se nada da će do kraja nedelje biti nađeno konačno rešenje za problem enormnog povećanja hrvatskih taksi za fitosanitarnu kontrolu voća i povrća uvezenog iz "trećih zemalja", među koje spada i Srbija.
Foto Tanjug
"Pregovaramo po ceo dan, ima pomaka, a nadamo se da će konačno rešenje biti pronađeno do kraja nedelje", izjavio je Ljajić za "Večernje novosti".

On je istakao da zemlje pogođene odlukom Zagreba traže da cene budu usklađene sa onima u okruženju i Evropskoj uniji, "kao i da ne mogu da budu dve cene - jedna za domaće, a druga za strane proizvođače".

"Novosti" ukazuju da su inspektori Ministarstva poljoprivrede samo u ponedeljak zadržali 230 tona lako kvarljive robe iz Hrvatske, u vrednosti od 500.000 evra, na dodatnu, strožu kontrolu, zbog vrućina.

Detaljne analize rade fitosanitarna, veterinarska i poljoprivredna inspekcija, a krajnji rok za pregled ove robe je 30 dana, pa dobar deo može i da propadne, jer neće biti upotrebljiv dok stigne do kupca, dodaje beogradski dnevnik.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design