:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2017   12:05

0

131

Ljajić: Pripremamo sastanak u Sarajevu zbog mera Hrvatske

"Pripremamo zajednički sastanak i dogovaramo se o formatu i sadržaju skupa. Trebalo bi da učestvuju predstavnici Srbije, BiH, Makedonije, i Crne Gore, a cilj je da se zauzme zajednička pozicija posle mera koje je uvela hrvatska vlada o pojačanom inspekcijskom nadzoru. Te mere su diskriminatorne prema izvoznicima iz tih zemlja", naglasio je Ljajić u izjavi Tanjugu.

Ljajić je rekao da su sve zemlje regiona pogođene na sličan način merama Hrvatske i cilj sastanka je, ne da se zaoštrava situacija, već da se prvo pokuša u razgovoru sa hrvatskom vladom da se problem reši.

"Drugi korak bi bio, ako ne uspemo da rešimo problem u razgovoru sa hrvatskom vladom, zajedničko obraćanje Evropskoj komisiji, pošto se radi o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Treći korak bio bi da eventualno utvrdimo zajedničke kontramere, koje bi preduzeli ako se problem ne reši", poručio je Ljajić.

Ljajić je objasnio da će na sastanku u Sarajevu predstavljati Srbiju, a da će iz drugih zemalja regiona učestvovati resorni ministri.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva