:

:

TV Most

clock

Jun 04, 2017   12:05

0

130

Ljajić otvorio poslovnu konferenciju "Srbija-Kina"

Na pomenutom poslovnom forumu susrelo se više od 100 privrednika iz provincije Šansi i 20 kompanija iz Srbije, uglavnom iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.

Glavne teme poslovne konferencije bile su unapređenje bilateralne trgovinske saradnje, kao i razmatranje mogućnosti za privlačenje većeg broja kineskih turista u Srbiju.

Na konferenciji je istaknuto, da je zahvaljujući dobro osmišljenoj kampanji za promociju turizma na kineskom tržištu, Srbija u prva četiri meseca ove godine zabeležila porast od 260 odsto kada je reč o dolasku turista iz Kine.

Takođe je dogovoreno i održavanje poslovnog foruma za privrednike iz provincije Šansi u Kragujevcu, inače gradu pobratimu grada Sijana.

Nikolić: Kragujevac u Kini predstavio četiri projekta

Grad Kragujevac je u kineskom gradu Sijanu predstavio četiri projekta iz oblasti industrije i industrijskih parkova, poljoprivrede, kulture i turizma, izjavio je danas gradonačelnik tog grada Radomir Nikolić.

On je Tanjugu kazao da tim projektima Srbija i grad Kargujevac žele da se predstave kao mesto gde se Kini otvaraju vrata Evrope i gde oni mogu da prezentuju sve ono što žele da predstave budućim evropskim partnerima na jedan jednostavan i brz način.

"Grad Kragujevac ima prijatelje širom sveta.Ovo pobratimstvo sa gradom Sijan je sveže i mi pokušavamo da se uklopimo u sve ono što oni misle da predstavlja njihov projekat Jedan projekat- jedan put.Oni su nas pozvali na Međunarodni sajam na kome govore o privredi, kulturi, turizmu, a mi smo im ponudili one projekte koji mogu da se realizuju u Kragujevcu i podrazumevaju sve te tri oblasti uključujući i poljoprivredu", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, predstavljenim projektom koji se odnosi na kulturu želi se da se naprave mostovi kuluture između Evrope i Kine kroz ogromne investicije, dok bi četvrti projekat koji se tiče turizma trebalo da pojača turističku ponudu Regiona Šumadije.

Kako je najavilo Odeljenje za unutrašnju i međunarodnu saradnju i poslove protokola Grada Kragujevca, taj grad će sa tim kineskim gradom Sijan potpisati i sporazum o ekonomsko-trgovinskoj saradnji.

Na međunarodnom sajmu u Sijanu Srbija se, kao specijalni gost, predstavlja na prostoru od 500 kvadrata, od čega grad Kragujevac ima na raspolaganju 120 kvadrata.

Delegaciju Kragujevca predvodi gradonačelnik Radomir Nikolić i načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić-Stošić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva