:

:

TV Most

clock

Mart 25, 2017   12:05

0

188

Ljajić o "Agrokoru": Za sada nema posledica, pratimo situaciju

Ministar trgovine Rasim Ljajić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da će ove nedelje biti održan sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom "Agrokorovih" firmi u Srbiji.

"Pratimo situaciju iako su nas uveravali da u Srbiji nisu imali problema. Važno je da Agrokor stabilizuje svoje poslovanje i svaki ulazak svežeg kapitala, kao i svaki znak oporavka koristan i za nas", rekao je Ljajić.

Navodi da Hrvatska vlada najavljuje novi zakon koji će pomoći kompanijama.

"Hrvatska je najavila zakon kojim će kompanijama koje zapošljavaju više od 8.000 radnika i koje su zaradile više od milijardu evra a Agrokor je jedna od njih", objašnjava ministar.

Govoreći o turizmu ističe da su i u 2017. očekivanja velika.

"Veće je interesavanje, imamo problem da sredstva sa kojima raspolažemo to je 600.000 miliona dinara raspodelimo na projekte koji će privući turiste", navodi Ljajić.

Najavljuje realizaciju nekoliko velikih projekata.

"Počećemo sa izgradnjom garaža na Kopaoniku. Završiti Olimpisjski centar na Zlatiboru. Infrastrukturu na Staroj planini", navodi ministar.

Ocenjuje da je ova zimska sezona bila bolja nego što se očekivalo.

"Ove godine smo imali mnogo više turista a interesovanje za vaučere je ogromno. Danas će biti izdato 20.000 vaučera. Očigledno je da će svih 60.000 ove godine biti podeljeno", ocenjuje Ljajić.

Najavljuje da će ove godine biti rešen i status nekoliko banja.

"Posao oko rešavanja statusa banja ide sporije nego što smo očekivali. Ono što moramo da uradimo jeste da rešimo sporove nekoliko banja da rešimo njihov imovinsko-pravni status.

Ističe da će veliki neuspeh predstavljati ako se ne reši imovinsko-pravni status bar pet banja u ovoj godini.

"Za nas će biti veliki neuspeh ako za pet do deset banja u Srbiji ne rešimo imovinsko-pravni status u toku godine", zaključio je Ljajić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva