:

:

TV Most

clock

Jul 31, 2017   12:05

0

119

Ljajić: Neće biti poskupljenja hleba

Rasim Ljajić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, objasnio da Uredba o zaštiti cene hleba od brašna tip 500 važi deset godina i predstavlja meru kojom se u slučaju cenovnih oscilacija štite najugroženiji.

"Mi produžavamo tu uredbu iz preventivnih razloga, iako smo mogli sutra da je ukinemo i ne bi došlo do povećanja cene hleba. Nema razloga da se građani plaše", rekao je Ljajić i podsetio da uredba predviđa da cena hleba od brašna tip 500 ne može biti veća od 46 dinara.

Vlada Srbije je na sednici prošle nedelje produžila uredbu kojom se cena hleba od brašna tipa 500 ograničava na maksimalno 46 dinara.

Ljajić je rekao da je Vlada Srbije odobrila dodatnih 100 miliona dinara za novih 20.000 vaučera za letovanje u Srbiji.

"Moramo da doštampavamo vaučere, jer je interesovanje mnogo veće od očekivanog. Građani mogu i dalje da se prijavljuju", rekao je Ljajić.

Dodao je da se nada da će između 95.000 i 100.000 vaučera biti podeljeno do 15. oktobra.

Govoreći o važnosti letova na liniji Peking-Prag-Beograd, Ljajić je rekao da već u prvih pet meseci Srbija ima 187 odsto rast broja kineskih turista.

"Ako od 120 miliona kineskih građana koji putuju svetom deo njih dovedemo u Srbiju - to će biti dobitak", rekao je Ljajić i istakao da se povećanje broja turista iz Kine očekuje nakon uvođenja direktne avio-linije između Beograda i Pekinga.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva