:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Februar 11, 2018   12:05

0

217

Ljajić i Šarović: Dostići robnu razmenu od 2 milijarde evra

Od toga je izvoz Srbije u BiH iznosio 1.210.000.000 evra, dok je iz BiH u Srbiju izvezeno robe u iznosu od 516 miliona evra, rečeno je razgovoru koji je bio posvećen daljem unapređenju ekonomsko-trgovinske saradnje dve zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.Ljajić i Šarović saglasili su se da je zajednički cilj dostizanje blizu dve milijarde evra robne razmene u 2018. godini, a preduslov za to je dalje ukidanje vancarinskih barijera između dve zemlje.
Na sastanku je konstatovano da postoje još četiri vancarinske barijere koje bi trebalo da se uklone, pa će u cilju njihovog otklanjanja svaka tri meseca zaseda zajednička komisija.
Prva sednica komisije biće održana krajem ovog meseca.
Ljajić i Šarović su razgovarali i o saradnji u oblasti turizma i zaključili da je kinesko tržište od prioritetnog značaja za obe zemlje, uzimajući u obzir da su Srbija i BiH jedine dve zemlje u ovom delu Evrope koje imaju bezvizni režim sa NR Kinom.
Srbija i BiH će ubuduće, složili su se ministri, nastupati sa zajedničkim turističkim proizvodom na kineskom tržištu, u cilju privlačenja što većeg broja turista iz te zemlje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva