:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2015   12:05

0

199

Ljajić:Nemamo pravo da dignemo ruke od imovine

"Ako za nešto imamo ogroman interes kad govorimo o ovim pregovorima, to je upravo imovina koju Srbija ima i polaže pravo na KiM", kazao je Lajić za RTS.

On je rekao da ukupna vrednost srpske imovine - putne, telekomunikacione, energetske infrastrukture i privrednih objekata na KiM do 1990. iznosi oko 17 milijardi dolara.

"U to nije uračuna vrednost poljoprivrednog, građevinskog, šumskog zemljišta, rudnog bogatstva, zgrada i stambenih objekata i to će za nas biti jedna od najvažnijih tema tokom Briselskih pregovora", naglasio je Ljajić.

Na pitanje koliko će biti teško i kompleksno pregovarati o pitanju srpske imovine na KiM, Ljajić je ocenio da će Priština na svaki način gledati da izbegne ovu temu.

On je dodao da je Priština od samog početka opstruirala temu imovine u oblasti telekomunikacija, a koju je Srbija upravo kandidovala kao jednu od prvih tema, i to vrednost imovine Pošte i Telekoma.

"Pošta je imala do 1999. godine 129 svojih poslovnih objekta, zgrada, od toga je 111 uzurpirano. Telekom ima ogromnu imovinu, tu su i turistički objekti", kazao je Ljajić.

On je napomenuo da je tada dogovoreno da će imovina biti posebna tema u pregovorima u Briselu, i ponovio da smatra da će to biti jedna od najtežih tema.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva