:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2015   12:05

0

181

Linta:Nedopustivo rehabilitovanje ustaškog pokreta

"Ovo je još jedan u nizu primera koji potvrđuju da je hrvatsko društvo zadojeno netrpeljivošću i mržnjom perma svemu što je srpsko", istakao je predsednik Koalicije Miodrag Linta u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, očito je da grupe i pojedinci u hrvatskom društvu smatraju da je konačno došao trenutak da se javno kaže da je današnja hrvatska država natavak zločinačke Nezavisne države Hrvatske i da je došlo vreme da se na javnoj sceni te zemlje ustaški zlikovci tretiraju kao borci za slobodu hrvatskog naroda.

"To je i pokušaj realizacije ideje prvog hrvatskog predsednika Franja Tuđmana koji je na prvom saboru HDZ-a, uoči prvih višestranačkih izbora 1990., rekao da je NDH istorijski izraz hrvatskog naroda za svojom državom", rekao je Linta.

Grupa hrvatskih građana zatražila je od predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsednika HDZ-a Tomislava Kramarka da se u službenu upotrebu u hrvatskim oružanim snagama uvede fašistički pozdrav "Za dom spremni", prenela je Hina.

Oni su zatražili da se izmeni zakon o hrvatskoj vojsci, kako bi se pozdrav "Za dom spremni" uveo u službenu vojnu upotrebu.

Organizatori tvrde da je peticiju, koja je potpisivana putem Interneta, potpisalo 3.200 osoba.

Potpisnici peticije tvrde da je pozdrav "Za dom spremni", koji je za vreme Drugog svetskog rata bio službeni pozdrav ustaškog pokreta, zapravo "starohrvatski pozdrav".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva