Vesti
Linta: Skandalozna izjava Jandrokovića

18:53, 12.09.2017

|

Izvor: RTS

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je skandaloznom izjavu predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da pozdrav "Za dom spremni" nije bio samo ustaški već je korišćen na grbovima paravojne formacije HOS koja je kasnije postala sastavni deo Hrvatske vojske.
"Očigledno je da su za Jandrokovića, ali i za hrvatskog premijera Plenkovića i hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović ustaški zlikovci borci za slobodu hrvatskog naroda u Drugom svetskom ratu jer su izvršili genocid nad srpskim narodom. Uzor hrvatskim braniteljima su ustvari bili ustaški zlikovci jer su delili isti cilj da reše srpsko pitanje ognjem i mačem", naveo je Linta u pisanoj izjavi medijima.

Hrvatski branitelji su, ističe, u praksi pokazali da su dobri nastavljači ustaških zlikovaca jer su proterali 500.000 Srba čineći brojne zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima i sistematski pljačkajući i otimajući srpsku imovinu.

"Zbog toga za Jandrokovića zločinački pozdrav 'za dom spremni' pored pravne ima i etičku i civilizacijsku dimenziju u smislu da je njegova upotreba opravdana u javnosti jer to želi većina Hrvata", naveo je Linta.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design