:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2017   12:05

0

234

Linta: RS da insistira na doslednoj primeni Dejtona



Dejtonski sporazum je u današnjim nepovoljnim međunarodnim okolnostima, kada su na sceni dvostruki standardi, garancija opstanka barem dela prekodrinskih Srba na svom vekovnom području.



"Dobro znamo da je zbog politike dvostrukih standarda zapadnih sila oko milion Srba proterano sa područja današnje Hrvatske i Federacije BiH", naveo je Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.



Linta ističe da je najvažniji zadatak Republike Srpske da insistira na doslednoj primeni Dejtonskog sporazuma što znači aktivnu političku i diplomatsku borbu za povratak brojnih otetih nadležnosti koje je Visoki predstavnik vanustavno preneo na nivo Bosne i Hercegovine. 



"Važno je imati na umu da je i za Bošnjake i Hrvate Dejtonski sporazum nepravedan i da jedni i drugi iz svojih razloga traže njegovu izmenu. Bošnjaci se zalažu za ukidanje entiteta ili barem dalje otimanje nadležnosti Republike Srpske s ciljem stvaranja unitarne i centralizovane države. Hrvati u BiH i Hrvatska traže stvaranje trećeg entiteta odnosno ustavno preuređenje BiH i donošenje Dejtona 2 na nekakvoj međunarodnoj konferenciji", naveo je Linta.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva