:

:

TV Most

clock

April 26, 2016   12:05

0

142

Linta osuđuje izjavu Petrova

"Božo Petrov treba da učini nešto dobro za hrvatski narod, a to je da mu pomogne da se suoči za tamnom stranom svoje istorije i odbaci ustašku ideologiju. Navedenim pristupom samo obmanjuje svoj narod i podilazi lažima i obmanama koje su dominantne u javnom životu Hrvatske", ocenio je Linta u izjavi za medije.

Linta poziva Petrova, da, ako poštuje antifašističke vrednosti, jasno osudi obnovu ustaštva u Hrvatskoj, kao i sve brojnije, kako je rekao, proustaške manifestacije u javnosti i na utakmicama.

On navodi da se poslednja od njih desila u Splitu kad su navijači Hajduka, na derbiju protiv Rijeke u Splitu, uzvikivali "Smrdljiva Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba", zatim „Ubij Srbina", "Srbe na vrbe" itd.

Linta je podsetio Petrova da je u koaliciji sa Hrvatskom demokratskom zajednicom koja je, kako je ocenio, vodila proustašku i ratnu politiku od svog osnivanja s ciljem stvaranja etnički čiste hrvatske države i proterivanja srpskog naroda sa svojih vekovnih područja.

"Sadašnja politika HDZ i njegovih koalicionih partnera je politika obnove ustaške države i slanje poruke preostalim Srbima u Hrvatskoj da nisu dobrodošli i da im je najbolje da se isele ili asimiluju", smatra Linta.

Petrov je juče izjavio povodom ulaska radikala Vojislava Å ešelja u parlament, da Srbija nije prošla katarzu kakvu je, po njegovom mišljenju, trebalo proći s obzirom na događanja 90-tih godina, kao i da "ovi predstavnici koji su preko izbora ušli u sastav (parlament) imaju velikosrpske korene".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva