:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2018   12:05

0

173

Linta novi predsednik Odbora za dijasporu



Poslanik SNS-a Aleksandar Marković rekao je Tanjugu da je Kostić smenjen jer je zloupotrebio funkciju predsednika tog odbora u stranačke svrhe, dok šef poslanika Dveri Boško Obradović veruje da su razlozi za Kostićevu smenu drugačiji.




Na konferenciji za novinare u parlamentu, Obradović je rekao da je današnjom smenom Ivana Kostića smenjen poslednji predsednik odbora koji dolazi iz opozicije.



"Opozicija od ovog trenutka nema nijednog predsednika odbora. Svi koji su prisustvovali sednici odbora za dijasporu i Srbe u regionu mogli su konstatovati jednu neobičnu stvar, da vladajuća većina traži smenu, a ne može da navede nijedno obrazloženje", rekao je Obradović.



Kaže da se može zaključiti da razloga za smenu nema, a da on može da ponudi, kako je rekao, dva racionalna obrazloženja, prvi je zato što je "Kostić bio dobat domaćin sa drugim kolegama iz odbora Nataliji Poklonskajoj, a to je zasmetalo zapadnim partnerima ili zato što se pokazao kao vrlo uspešan i počeo da štrči".



Obradović je rekao da je Kostić odbor vodio vanstranački, bez patrijskih interesa.



Novi predsednik odbora Miodrag Linta sa liste SNS-a zahvalio je Kostiću sa kojim je, kako je rekao novinarima, imao dobru saradnju u prethodne dve godine, ali je istovremeno želeo da demantuje Obradovićeve tvrdnje.



"Prva neistina jeste da je Ivan Kostić smenjen zbog naloga zapadnih mentora, a zbog posete poslanice Natalije Poklonskaje. To apsolutno nije tačno, dobro je poznato da predsednik i Vlada Srbije imaju nikad bolju saradnju sa ruskom federacijom, a nedavna poseta predsednika Vučića Moskvi najbolje govori o kvalitetu te saradnje", rekao je Linta.



Takođe je naveo da je neistina da je vladajuća koalicija nezaintresovana da se poboljša položaj Srba u regionu.



"To je spolutna neistina, upravo aktulena vlast čini sve što je moguće da poboljšamo položaj Srba u regionu, posebno na području Hrvatske, Federacije BiH", istakao je Linta i poručio da će odbor na čijem je sad čelu nastojati da poboljša saradnju sa ministarstvima i drugim institucijama u cilju rešavanja problema dijaposre i da osnaži veze dijaspore i matice.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva