:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2015   12:05

0

114

Linta: Konačno su prognani Srbi dobili svoj dan

"Konačno su prognani i stradali Srbi u oružanim sukobima na području bivše Jugoslavije tokom devedesetih godina dobili svoj dan", istakao je Linta u saopštenju.

Ta odluka će, kako je naveo, njima ili njihovim porodicama dati novu šansu da upoznaju međunarodnu javnost sa masovnim zločinima protiv srpskog naroda i da insistiraju na procesuiranju svih ratnih zločinaca i odavanju počasti svim žrtvama bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

"Tog istog dana Hrvatska slavi "Oluju" odnosno proterivanje Srba za svojih vekovnih područja", dodao je Linta.

On ističe da je jedan od preduslova mira i stabilnosti u regionu da srpski narod pamti i prenosi na mlađe generacije istinu o stradanju svojih sunarodnika na području današnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova i Metohije tokom četrdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

"Ako to ne budemo činili, ili ako budemo dozvoljavali da se negiraju ili umanjuju srpske žrtve onda preti opasnost da nam se isto zlo ponovi u narednom periodu", ocenio je Linta.

Zbog toga je, tvrdi Linta, važno razvijanje kulture sećanja, jer ne znači pozivanje na osvetu već podstiče na međusobno razumevanje i poštovanje građana koji žive u regionu zapadnog Balkana.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva