:

:

TV Most

clock

Decembar 10, 2017   12:05

0

228

Linta: Izjava Plenkovića o Tuđmanu skandalozna i antievropska


"Andrej Plenković dobro zna da je nedavnom pravosnažnom presudom šestorici bivših lidera Herceg-Bosne presuđeno da je Franjo Tuđman ratni zločinac, jer je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem stvaranja etnički čiste 'velike Hrvatske'", navodi se u Lintinoj izjavi za javnost.



On ističe da su operacije "Bljesak" i "Oluja" bile "zločinačkog karaktera i u funkciji ostvarenja velikohrvatskog programa po uzoru na zloglasnu NDH".



Prema Lintinim rečima, Tuđman je omogućio pomirenje hrvatskog naroda na antisrpstvu i ustaštvu i stvorio skoro etnički čistu Hrvatsku koja nije ni slobodna ni demokratska za preostale Srbe i stotine hiljada proteranih Srba.



"Nije Tuđman dokazao nikakvu državničku viziju zbog mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema već je dobro znao da nema podršku SAD za vojnu opciju, kao što je imao za područje zapadne Slavonije, severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije", ističe on.



Hrvatska je uz podršku zapadnih sila ostvarila svoj strateški cilj da stvori državu zasnovanu na etničkom čišćenju srpskog naroda, zaključuje Linta.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva