:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2016   12:05

0

106

Linta: Izjava Kitarović o ustaštvu "velika neistina"

Linta navodi da su ustaški i drugi fašistički simboli i izjave koje veličaju ustaštvo u velikoj meri prisutni u hrvatskom javnom životu, kao i da u Hrvatskoj nikada nije izvršen proces denacifikacije, te da hrvatsko društvo nikada nije priznalo da je nad Srbima u NDH izvršen genocid.

"Značajan broj hrvatskih političara, naučnika, sportaša i drugih javnih ličnosti promovišu ustaštvo ili ga prećutno odobravaju", naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je dodao i da nadležne državne insitucije u Hrvatskoj ne kažnjavaju pojedince i grupe koje šire govor mržnje na sportskim utakmicama, koncertima, putem grafita, antisrpskih i ustaških emisija i komentara na portalima značajnog dela hrvatskih medija.

"Anketa zagrebačkog Jutarnjeg lista iz 2013. godine, prema kojoj više od 40 posto Hrvata opravdava ustaški genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, a za ustaški pozdrav "Za dom spremni" tvrdi da je patriotski slogan, pokazuje da Hrvatska nikada nije uspela da se suoči sa ustaškom prošlošću", naveo je Linta.

Grabar-Kitarović se juče založila za utvrđivanje istorijske istine o svim totalitarnim režimima, dodajuhi da se Hrvatska suocila sa ustaškim zločinima i prošlošću, ali da vreme komunizma ostaje neistraženo.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva