:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2017   12:05

0

245

Linta: Grabar Kitarović je manipulator


"Kolinda Grabar Kitarović je vrhunski manipulator, jer uporno ali bezuspešno pokušava da očigledne laži nametne za istinu. Tako Grabar Kitarović neprestano ponavlja laži da Hrvatska nije bila agresor i da nije učestvovala u zločinačkom poduhvatu već je tobože branila BiH, kao i da je hrvatski narod u BiH tobože bio prva žrtva velikosrpske agresije i prvi joj se odupro" navodi se u pisanoj izjavi Miodraga Linte.



Linta je podsetio da je pravosnažnom presudom šestorici bivših lidera takozvane "Herceg-Bosne" jasno utvrđeno da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH i da je učestvovala u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem stvaranja etnički čiste "velike Hrvatske".



"Prva žrtva agresije u BiH je bio srpski narod u selu Sijekovac kod Broda u Bosanskoj Posavini kada su regularne snage hrvatske vojske prešle preko Save i izvršili masakr nad 70 srpskih civila. Za taj zločin još uvijek niko nije odgovarao", istakao je Linta. 



Na stotine Srba iz opštine Bosanski Brod je odvođeno u logore u Hrvatsku, a sam Bosanski Brod je pretvoren u logor. Takođe, hrvatska vojska je izvršila agresiju na 13 zapadnokrajiških opština 1994. i 1995. godine, navodi Linta.



"Tom prilikom ubijeno je preko 1.800 srpskih civila i vojnika, a proterano preko 120.000 Srba. Kao dokaz agresije hrvatske vojske posebno svedoči najveća masovna grobnica u Mrknjić gradu sa 181 žrtvom", navodi se u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva