:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2015   12:05

0

114

Linta: "Cinična i neistinita izjava Kitarovićeve"

Linta je podsetio da u Hrvatskoj već dve godine traje antisrpska kamanja čiji je cilj da se srpskim povratnicima i prognani Srbima pošalje poruka da nisu dobrodošli i da je najbolje da se isele ili asimiluju.

"Brojne činjenice potvrđuju tezu da su preostali Srbi u Hrvatskoj građani drugog reda jer su diskriminisani od strane nadležnih državnih organa i u delu zakonodavstva", navedeno je u saopštenju.

Linta smatra da u Hrvatskoj ne postoji stvarna politička volja da se Srbima vrate oduzeta stanarska prava, poljoprivredno zemljište, devizna štednja, isplate zaostale i neisplaćene penzije, omogući naknada štete za uništenu imovinu u terorističkim akcijama, kazne počinioci zločina nad srpskim civilima i zarobljenicima.

“Takođe, je neophodno da se kazne i oni koji pozivaju na nasilje i šire govor mržnje prema Srbima, donese zakon koji će regulisati status i odštetu za sve civilne žrtve rata, poštuje ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, kada je u pitanju zapošljavanje Srba u javnom sektoru i upotreba ćirilice i srpskog jezika u društvenom i javnom životu. Stoga, izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović ne predstavja iznenađenje uzimajući u obzir njenu prošlost i političko opredeljenje”, naveo je Linta.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva