:

:

TV Most

clock

April 30, 2018   12:05

0

168

Linta: Boriti se protiv lažnih vesti o krivici Srba za ratove


"Brojni dokazi jasno svedoče da Gavrilo Princip i Srbija nisu izazvali Prvi svetski rat koji se spremao godinama ranije i on bio izbio nezavisno od atentata u Sarajevu. Takođe, srpski neprijatelji nastoje, po istoj matrici. da Srbiju i srpski narod označe kao krivca za ratne sukobe devedesetih godina prošlog veka na prostoru bivše Jugoslavije", istakao je Linta u pisanoj izjavi.





On je podsetio da je Princip bio borac za slobodu svog naroda i protivnik austrougarske okupatorske vlasti koja je vodila neprijateljsku politiku prema Srbima. 



Važno je naglasiti da se Sarajevski atentat 1914. godine, kada je Gavrilo Princip ubio austrijskog prestolonaslednika, nikako ne može nazvati terorističkim činom", jer je u to vreme atentat bio legitiman i uobičajen način borbe ugnjetenih naroda protiv okupatora", naveo je Linta.



"Srbija i srpski narod treba da se političkim, diplomatskim i medijskim putem bore protiv lažnih teza da su krivci za izazivanje Prvog svetskog rata, kao i ratnih sukoba krajem 20 vijeka u bivšoj Jugoslaviji", ističe se u saopštenju.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva