:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2018   10:00

0

188

"Lidl" stigao u Srbiju, Vučić na otvaranju

Logistički centar kompanije "Lidl Srbija" je prvi korak i temelj za otvaranje prodavnica u Srbiji, a najavljuje se da će ih do kraja godine biti između 10 i 20.

Svečanosti u Novoj Pazovi prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Logistički centar "Lidla" u Novoj Pazovi prostire se na 45.000 kvadrata i ima 30.000 paletnih mesta. Podeljen je u pet temperaturnih zona, a gradile su ga isključivo domaće kompanije po internacionalnim standardima zelene gradnje.

Nalazi se svega 30 kilometara od Beograda. Posebnim tehnologijama ovde je smanjena upotreba energije za 32 odsto, a potrošnja vode za 20 procenata.

Logistički centar "Lidla" vodi računa i o pravilnom zbrinjavanju otpada. Prvi put u Srbiji čak 1.800 kvadrata industrijskog poda izvedeno je bez prekida u betoniranju. Standardna površina je 40 kvadratnih metara.

Moderne tehnologije i optimizovani procesi obezbediće efikasnost poslovanja, što je već isprobano na 30 tržišta na kojima "Lidl" posluje. Pripreme za otvaranje Logističkog centra podrazumevale su i obuku i razvoj dela zaposlenih u inostranstvu. Iz ovog centra, roba će se isporučivati prodavnicama svakoga dana. Proizvodi će biti sveži, a zalihe dovoljne.

"Lidl" je deo nemačke "Švarc grupe". U svetu svakodnevno usluži oko 10 miliona kupaca u više od 10.000 prodavnica, a proizvodi se skladište u preko 150 logističkih centara.

U Srbiji sada ima oko 500 zaposlenih, a u toku je selekcija za 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom zemlje.

Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva