:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2018   12:05

0

228

"Lidl" raspisuje konkurs za 1.000 radnika

Na veb-adresi karijera.lidl.rs zainteresovani od sutra mogu da konkurišu za posao prodavca. Potrebna im je minimalno srednja stručna sprema.

Iskustvo u radu sa kupcima je prednost, ali nije obavezno.

"Naši prodavci, pored rada na kasi, takođe slažu robu i brinu se da cela prodavnica funkcioniše. Mi im zauzvrat nudimo elektronsku evidenciju radnog vremena što im omogućava plaćanje po sistemu svaki minut rada se plaća", objašnjava Martina Petrović iz kompanije "Lidl Srbija".

U Beogradu planiraju da zaposle oko 300 ljudi, u ostalih 17 gradova po četrdesetak prodavaca. U pitanju su Bor, Inđija, Leskovac, Niš, Novi Sad, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kruševac, Pančevo, Smederevo, Sombor, Subotica, Šabac, Užice, Vršac i Zrenjanin.

U Srbiji se trgovina razvija i stalno su otvoreni konkursi za zapošljavanje, kažu upućeni.

"Dolazak još jednog igrača na tržište samo će povećati konkurenciju, poboljšati i radne uslove za zaposlene s jedne strane, a s druge strane potrošačima svaka konkurencija dovodi do poboljšanja usluge. Naše tržište je trenutno tako formatirano za sigurno još jednog diskontera, čime bi se konkurencija upotpunila", naveo je Žarko Malinović iz Privredne komore Srbije.

"Lidl" je među pet vodećih maloprodavaca hrane u svetu. Posluje u 30 zemalja. Ima oko 225.000 zaposlenih. Poznati su po dobrom odnosu cene i kvaliteta.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva