:

:

TV Most

clock

Novembar 11, 2015   12:05

0

113

Lideri regiona na konferenciji u Srebrenici

Dolazak na konferenciju potvrdilii su srpski premijer Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka RS željka Cvijanović, članovi Predsedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, te predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Očekuje se i prisustvo premijera Turske Ahmeta Davutoglua, predsednika Slovenije Boruta Pahora i predsednika Makedonije Đorđa Ivanova.

U radu konferencije učestvovaće i šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunar Vigemark.

Najavljeno je da će se na konferenciji obratiti i ambasadori SAD, Holandije, Turske, Norveške, Velike Britanije, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, rezidentni predstavnik UN u BiH, kao i predstavnik OEBS-a.

Na konferenciji će, kako je najavljeno, biti održana i prezentacija Agencije za unapređenje stranih investicija "Investiciona klima u BiH", zatim Privredne komore RS "Mere podsticaja u Republici Srpskoj", mere podsticaja investicijama i potrebe opštine Srebrenica, kao i finansijski proizvodi dostupni u Srebrenici.

Najvažniji projekat o kojem će biti reči na konferenciji jeste Guber banja, a velika pažnja biće posvećena rešavanju spora sa Srbijom o potopljenom zemljištu zbog izgradnje hidroelektrane Perućac.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, Srbija dati značajnu donaciju u novcu i finansirati izgradnju neophodnih javnih objekata.

Vučić je rekao i da će u delegaciji Srbije biti predstavnici Privredne komore i brojni privrednici, te izrazio očekivanje da će pozitivne efekte konferencije osetiti i stanovnici Bratunca, Vlasenice i Skelana.

Dodik je izjavio da je Srebrenica opština u Republici Srpskoj i svako ko je spreman da pomogne razoj ove opštine, i ima konkretan program, dobrodošao je u Srpsku.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva