:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2017   12:05

0

127

Lideri EU potvrdili posvećenost Pariskom sporazumu

Lideri zemlja članica EU potvrdili su svoju posvećenost primeni Pariskog sporazuma koji bi trebalo da doprinese borbi protiv klimatskih promena.

"Pariski dogovor ostaje kamen temeljac sveopštih napora u cilju efektivnog rešavanja klimatskih promena i ne može biti ponovo pregovaran. Dogovor je ključan za modernizaciju evropske ekonomije i industrije, ali i ključan za primenu Agende o održivom razvoju 2030", stoji u zaključku samita lidera EU.

Zemlje članice su se obavezale da pojačaju saradnju sa međunarodnim partnerima u okviru Pariskog sporazuma, na prvom mestu sa najranjivijim zemljama, a sve u cilju iskazivanja solidarnosti sa budućim generacijama i odgovornosti prema planeti Zemlji.

U nastavku razgovora u Briselu, tokom radne večere, premijerka Velike Britanije Tereza Mej obavestila je predsednike i premijere zemalja članica o pozicijama zvaničnog Londona u okviru pregovora o izlasku Velike Britanije iz EU u pitanju.

Posle svog izlaganja Tereza Mej je napustila samit lidera EU, a evropskih 27 su nastavili razgovore o početku formalnih pregovora o Bregzitu.

Samit lidera EU nastavlja se i sutra u Briselu kada su na redu ekonomske teme.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva