:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 18, 2015   12:05

0

119

Leskovčanin lišen slobode zbog prodaje droge



Kako se navodi, oduzeta mu je biljna materija težine oko 10 grama, dva pištolja, olovka pištolj, lovački kratež, automatska puška "hekler", startni revolver, optički nišan, zaštitna maska i više desetina komada municije različitog kalibra.

Za A. Ð. je bila raspisana potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Pretres je obavljen po ovlašćenju zamenika osnovnog javnog tužioca u Lebanu, a A.Ð. će u zakonom predviđenom roku biti priveden zameniku osnovnog javnog tužioca u Lebanu, navedeno je u saopštenju.Pripadnici MUP-a danas su u Novom Sadu, uhapsili M.J. (50) iz Stare Pazove, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznude, saopštila je Policijska uprava Novog Sada.

Osumnjičeni M.J. je uhvaćen neposredno nakon što je od oštećenog primio novac. Postoji osnov sumnje da je od oštećenog, na ime nepostojećeg duga, u nekoliko navrata primio više miliona dinara.

Njemu je određena mera zadržavanja do 48 sati, a u zakonskom roku i uz krivičnu prijavu, biće priveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, navedeno je u saopštenju.

Protiv dvojice maloletnika podnete su krivične prijave, jer su maskirani pljačkali trgovinske radnje u Čačku, saopšteno je danas iz Policijske uprave tog grada.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku rasvetlili su šest krivičnih dela razbojništva izvršenih u proteklih dva meseca na području tog grada.

Osnovano se sumnja da je izvršilac ovih krivičnih dela maloletnik, koji je u trgovinske radnje ulazio maskiran, i uz pretnju pištoljem ili nožem od radnica uzimao novac od pazara.

Policija osnovano sumnja da mu je u izvršenju jednog krivičnog dela pomagao takođe maloletnik. Oba maloletna lica saslušana su u policiji i protiv njih su podnete krivične prijave, dodaje se u saopštenju.

Nastavljajući aktivnosti na suzbijanju trgovine narkoticima pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u Leskovcu po ovlašćenju zamenika višeg javnog tužioca lišili slobode B.D.(1980) iz Leskovca zbog, kako je danas saopšteno, postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su 16.marta u Ulici Radnička, prilikom pregleda osumnjičenog pronašli i oduzeli dve plastične kesice sa heroinom, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Leskovcu.

Veštaćenjem oduzete droge u Kriminalističko tehničkom centru u Nišu , potvrđeno je da se radi o heroinu težine 10,19grama.

B.D.će u zakonom predviđenom roku biti priveden zameniku višeg javnog tužioca, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u Leskovcu, po ovlašćenju zamenika višeg javnog tužioca, lišili slobode i zadržali B.D. (35) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su 16. marta tekuće godine u Leskovcu, u ulici Radnička, prilikom pregleda osumnjičenog pronašli i oduzeli dva pe-ve-ce paketića sa heroinom, saopštila je Policijska uprava u Leskovcu.

Veštačenjem oduzete droge u Kriminalističko tehničkom centru u Nišu, potvrđeno je da se radi o heroinu težine oko 10,19 grama.

B.D. će u zakonom predviđenom roku biti priveden zameniku višeg javnog tužioca u Leskovcu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva