:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2015   18:15

0

153

Leposavićka opština veliko gradilište

Prvi put posle 2013. godine počela je realizacija jednog projekta Evropske unije.
Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović kaže da su u toku radovi na putnom pravcu Ostraće Lešak u dužini od četiri ipo kilometra, zatim na putu Sočanica banja Vuča u dužini od kilometar ipo i kilometar puta od Sočanice do sela Pridvorica. Zemljani radovi su u završnoj fazi i uskoro će početi asvaltiranje puteva.


Radi se na uređenju trga u Sočanici i sanaciji zgrade ambulante u Lešku, a gradiće se i zgrada od dvanaest stanova za socijalno stanovanje u Sočanici.
Evropska unija raspisala je još jedan projekat za četiri opštine na severu Kosmeta u vrednosti od po pet stotina hiljada evra. Planirana je izgradnja pijace i dvadeset lokala u Leposaviću i sanacija Osnovne škole u Sočanici. Radovi još nisu počeli, jer nije rešeno ko su izvođači..

Počela je i realizacija programa iz kosovskog budžeta za kapitalne investicije.
Gradonačelnik Jablanović ističe da će sredstva u iznosu od pet miliona i stosedamdeset hiljada evra biti utrošena na rekonstrukciju zgrade opštine i izgradnju još jednog sprata u Leposaviću. Izgradnju olimpijskog bazena na Sportskom terenu u Leposavić i još nekoliko kapitalnih projekata, oko deset zgrada čiji će radovi početi u isto vreme.

Za izgradnju i sanaciju puteva predviđeno je oko dva miliona evra- rekao je gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović.
Svi projekti moraju da se završe do kraja godine u suprotnom predviđena sredstva biće vraćena u Budžet Kosova.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva