:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2015   13:03

0

276

Leposavić: Dijalogom naći rešenje

Okupljenima se obratio predsednik sindikata Rudnici i flotacija "Trepča" Leposavić Rato Milojević. On je posebno istakao da iako radi u otežanim uslovima ovaj deo Kompanije beleži stalni rast proizvodnje, povećanje rentabilnosti i uspešno posluje. Na taj način obezbeđuje egzistenciju zaposlenih i ekonomsku stabilnost na severu Kosmeta.

Milojević je posebno naglasio da zaposleni od Vlade Kosova zahtevaju da prestane sa političkim opstrukcijama i da preduzme istinske mere za uspostavljanje ravnopravnosti i u skladu sa tim odmah obustavi dalji postupak promene vlasničke strukture i načina organizovanja ovog dela kompanije.- rekao je Milojević i dodao:

"Sigurni smo da se dijalogom o pitanjima od vitalnog značaja za sve zajednice koje žive na ovim prostorima mogu naći rešenja koja predstavljaju zajednički interes. Predlažemo da se pod hitno u Briselu stavi na dnevni red pitanje imovine privrednih subjekata, kao i pitanje promene vlasništva i načina organizovanja ovog dela Kompanije. Sindikat koji predstavlja 3300 zaposlenih, koji obezbeđuju materijalnu egzistenciju za oko dvadeset hiljada članova njihovih porodica, kao i ekonomsku stabilnost na ovom području, neće odustati od ostvarenja svojih prava na rad i aktivnog učešća u utvrđivanju vlasništva i načina organizovanja, a sve u cilju daljeg rada i razvoja ovog dela Kompanije. "- zaključio je Rato Milojević.

U delu kompanije "Trepča" Leposavić u rudnicima i pogonu flotacija stalno je zaposleno 628 radnika, a na poslovima eksploatacije rude angažovano je nekoliko privatnih preduzeća.

Protest u Leposaviću protekao je mirno, pripadnici Kosovske policijske službe obezbeđivali su skup i propuštala su putničke automobile jednom kolovozom trakom.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva