:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 25, 2018   12:05

0

184

"Leoni" otvara danas novi pogon, posao za 1.125 radnika

"Leoni" je u Srbiji prisutan od 2009. godine. Prva fabrika je otvorena u Prokuplju, zatim u Malošištu, a prošle godine i u Nišu.

Kompanija je u novi pogon uložila 22 miliona vera, a do sada je investirala ukupno 75 miliona evra.

Predsednik Aleksandar Vučić je zahvalio juče "Leoniju" i istakao da u Nišu nikada nije toliko ulagano kao sada.

"Nikada, ni za vreme Josipa Broza Tita, ni u trostruko dužem periodu, toliko stvari nije stiglo u Niš. Tako da sam veoma ponosan zbog toga i veoma srećan", rekao je predsednik.

Zadovoljan je i gradonačelnik Darko Bulatović koji ističe da je ovo jedan od značajnih dana za Nišlije.

"Posle vremena kada su se zatvarale fabrike, prodavale, otpuštali radnici, kada nisu isplaćivane plate, pričamo o novim fabrikama i radnim mestima", rekao je Bulatović istakavši da zapošljavanje desetine inženjera, ekonomista i pravnika raduje ne samo porodice, već i budžet.

Na osnovu poreza na plate grad će, kaže, zaraditi oko 100 miliona dinara, a iz budžeta će se finansirati potrebe grada za uređenjem ulica, osvetljenjem, vodosnabdevanjem...

U Nišu je trenutno 27.300 ljudi bez radnog mesta. Poslednje četiri godine za više od 20 odsto smanjena je stopa nezaposlenosti.

Predsednik Vučić će sa gradskim rukovodstvom razgovarati i o niškom aerodromu. Bulatović je rekao da je svoj stav već izneo i da smatra da je on ispravan, a ne zasnovan na emocijama.

"Opredeljeni smo ka razvoju. Dobili smo najviše garancije da će se aerodrom razvijati, da će zadržati potencijale, standarde, broj putnika, linije. Sve to smo uradili zajedno sa državom", rekao je Bulatović.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva