Vesti
Le Pen: Želimo Putinovu pobedu na izborima

22:49, 16.12.2017

|

Izvor: RTS

Liderka francuske ultradesničarske stranke Nacionalni front Marin le Pen rekla je da se nada da će ruski predsednik Vladimir Putin pobediti na predsedčkim izborima 2018. godine.


"Kao Nacionalni front, svakako da želimo da Vladimir Putin pobedi pošto verujemo da bi Francuska i Rusija trebalo da poboljšaju odnose, istakla je Le Penova u Pragu na konferenciji evropskih antiimigrantskih stranaka i pokreta.
Prema njenim rečima, Rusija je velika zemlja i nema apsolutno nikakve osnove da bude isključena iz globalnih dešavanja. "Apsolutno nema nikakve osnove za neprijateljsko ponašanje prema Rusiji, kao što Evropska unija čini poslednjih godina", dodala je Le Penova.Lideri ultradesničarskih stranaka iz Francuske, Holandije i drugih zemalja sastali su se u Pragu kako bi razgovarali o idejama za evropsku budućnost i interkontinentalnoj saradnji udaljenoj od Evropske unije.Kako prenosi AP, Le Penova je na konferenciji izjavila da je EU "katastrofalna organizacija" koja "ubija Evropu".Osnivač holandske antiislamske Partije za slobodu Gert Vilders je poručio da bi Evropa trebalo da prati primer predsednika SAD Donalda Trampa i nametne zabranu putovanja kako bi sprečila imigracije.Stranke sa antiislamskim platformama osvajaju glasove na anketama u Evropi iako su i Vilders i Le Pen ove godine doživeli neuspehe u trkama za najviše političke pozicije u svojim zemljama, navodi američka agencija.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design