:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2017   12:05

0

135

LE: Donald i Srnić doveli Zvezdu do Praga

Posle remija u prvom susretu u Pavlodaru (1:1), crveno-beli su potpuno zasluženi obezbedili plasman u narednu rundu, pošto su tokom celog meča dominirali.

Ekipa Vladana Milojevića sjajno je otvorila meč pred nešto više od 22.000 navijača na stadionu 'Rajko Mitić' i povela već posle deset minuta igre, kada je Mičel Donald sjajno izveo slobodan udarac, a golman gostiju paradom samo ulepšao njegov pogodak.

Vicešampion Srbije mogao je već u prvih 45 minuta mogao da reši pitanje pobednika, ali je Irtiš nekako uspevao da se odbrani, dok je u nekoliko situacija imao i sreće.

Istu sliku gledali smo u nastavku, prednjačili su raspoloženi Gelor Kanga i neumorni Branko Jovičić, koji je već u svom drugom meču u crveno-belom dresu stekao velike simpatije domaćih navijača.

U 76. minutu, probio je po levom boku, pretrčao tri rivala i poslao idealan pâs na peterac – odakle Slavoljubu Srniću nije bilo teško da pogodi mrežu i overi prolaz svog tima u narednu rundu. Ipak, krilni napadač domaćih moraće da propusti naredni susret u Evropi jer je zbog proslave pogotka zaradio žuti karton, treći u Ligi Evrope ove sezone.

Zvezda će za plasman u finalnu rundu kvalifikacija igrati dvomeč sa praškom Spartom, a ti susreti na programu su 27. jula u Beogradu, odnsono 3. avgusta u Češkoj.

Utakmicu na stadionu 'Rajko Mitić' obeležila je i jedna specifična situacija jer su zbog vređanja LGBT zajednice i kazne UEFA, odnosno zatvaranja severne tribine, 'Delije' biti smeštene na južnoj strani našeg najvećeg stadiona.

Ipak, to ih nije spečilo da još jednom istaktnu transparet sadržine – "Bebe nek se rađaju poruka je juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva