:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2016   12:05

0

144

Lazar:Pomoći Bugarskoj da zaštiti granicu sa Turskom

Lazar je istakao da će na bugarsko-turskoj granici biti odlučena "budućnost Evrope", javlja Rojters.

"Zemlje Višegradske grupe će verovatno zauzeti zajednički stav u Bratislavi i očekuje se da će izneti zajedničke predloge. Oni će biti fokusirani na jačanje legitimiteta nacionalnih država (unutar Evrope)", rekao je Lazar novinarima.

Prema njegovim rečima, Višegradska grupa smatra da bi trebalo da bude uspostavljena zajednička evropska vojska, a da bi evropska pogranična agencija Fronteks trebalo da bude ojačana.

Lazar je danas, na nedeljnoj konferenciji za novinare u Vladi Mađarske, najavio i da će na predstojećem samitu EU u Bratislavi Orban predstaviti stav da bi EU trebalo da ostane "Evropa nacionalnih država", prenosi mađarska agencija MTI.

Mađarska će, prema njegovim rečima, predložiti da Evropska komisija, za koju smatra da je prekoračila svoja ovlašćenja, trebalo da se vrati obavljanju izvršne funkcije unutar EU.

Centralnoevropske države članice EU - Češka Republika, Mađarska, Poljska i Slovačka - će na sutrašnjem samitu, takođe, razgovarati o svojoj saradnji i zajedničkom tržištu i istaći značaj fiskalne discipline, dodao je Lazar.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva