:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2018   11:07

0

247

Lazarov: Srbija nije potpisala sporazum sa EU o Fronteksu


"Poznato je da postoji procedura po kojoj je neophodno da se ovakva vrsta sporazuma najpre parafira, a zatim potpiše, te ukoliko bi ovakav sporazum bio potpisan, on bi, po obaveznoj proceduri, morao ići na ratifikaciju u Narodnu skupštinu, jer ne može stupiti na snagu dok ne bude ratifikovan", naveo je Zoran Lazarov, saopštio je MUP.



Lazarov je naznačio i da ukoliko bi predstavnici Fronteksa bili postavljeni na našim granicama, njihova uloga sastojala bi se u zaštiti državnih granica od migranata, isključivo u saradnji sa srpskom policijom.



Podsetio je i da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović više puta jasno rekao da Srbija neće biti bilo kakva zona za smeštanje migranata i da je to jasan stav Srbije.



"Verujem da ne treba ni da podsećamo ni domaću ni svetsku javnost da se Srbija prema migrantima uvek ponašala i ponaša u skladu sa svim međunarodnim pravilima i načelima humanosti", istakao je Lazarov.



Kako je juče pisao Dojče vele, u Briselu tvrde da je Srbija pristala da obezbedi pristup graničarima Fronteksa i navode da komesar EU za izbeglice Dimitris Avramopulos tvrdi da su odgovarajući sporazumi već postignuti sa Srbijom, Albanijom i Makedonijom.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva