:

:

TV Most

Foto: kossev.info

clock

Jun 11, 2015   14:28

0

186

Lazarević: Zahvaljujem se svima na podršci

Jutros u 9.10 novinari portala KoSSev su, po dolasku na posao, na prozoru u jednoj od prostorija naše redakcije pronašli dve rupe od metaka, tri rupe od metaka iznad unutrašnjih vrata kancelarije naspram prozora, kao i jedno zrno, pretpostavlja se ispaljeno iz pištolja. Novinari su odmah kontaktirali Kosovsku policiju, nakon čega je na teren hitno izašla stanična istražna jedinica, zatim regionalna istražna jedinica Mitrovica Sever, kao i policijska patrola Mitrovica Sever. Tokom uviđaja policija je pronašla devet čaura na ulici, u blizini kancelarije portala KoSSev. Markirala je sedam mesta sa oštećenjima od metaka – dve rupe u prozoru i pet rupa na fasadi pored prozora i simsu od prozora, te markirala dva mesta u kancelariji na kojima su pronađena zrna. Nakon policijskog uviđaja, novinari su i dali izjave u policijskoj stanici Sever, a nakon policijskog uviđaja novinari KoSSeva su pronašli još dva traga od metaka na gelenderima jedne od terasa u našoj redakciji, zbog čega pretpostavljamo da je na redakciju KoSSev pucano sa više od sedam metaka, to jest - devet. Kancelarije portala KoSSev se nalaze na prvom spratu stambene zgrade, sa dve terase, više prozora, pored kojih se nalazi sporedna, ali veoma prometna ulica, u neposrednoj blizini glavne ulice. Naše prostorije nikada do sada nisu bile obezbeđivane, čak nemamo ni rešetke.

Kosovo Sever portal je lokalni medij iz Kosovske Mitrovice koji ima za cilj da tačno i pravovremeno informiše srpsku zajednicu na Severu Kosova o aktuelnim događajima, u okviru tzv. briselskog procesa koji se najneposrednije moguće odražava na život srpskog naroda na Severu. Međutim, on je za malo više od godinu dana koliko postoji, proširio čitalačku publiku na sve one u širem regionu i svetu koji prate kosovsku problematiku. Naša trenutna posećenost na mesečnom nivou jeste između 130 i 150 hiljada pojedinačnih IP adresa, samim tim čitalaca je mnogo više.

Uređivačka politika našeg portala zasnovana je na jednostavnom pravilu da na KoSSevu nema cenzure, što podrazumeva da se ne sme vršiti selekcija izvora bilo po nacionalnoj, političkoj, ili ideološkoj orjentaciji. Za nas su svi izvori validni sve dok su kredibilni, a informacije do kojih dolazimo potpune, tačne, pravovremene i u najvećoj mogućoj meri objektivne, dok istovremeno jezik kojim pišemo vesti ne sme da sadrži bilo kakav govor mržnje. Sloboda govora na našem portalu se sa druge strane najbolje vidi po komentarima čitalaca, koji se objavljuju izvorno. To sve utiče da se naši sagovornici sa jedne strane i čitaoci sa druge - osećaju "komotno" i spremno da sarađuju, da nas čitaju i da nam veruju.

Sa svim sagovornicima smo do sada imali profesionalnu saradnju i vrlo otvoren kanal komunikacije, čak i onda kada tekstovi koje smo objavljivali nisu bili na listi njihovih omiljenih naslova. Međusobno negujemo uzajamno profesionalno poštovanje, tako da u ovom delu ne mogu da spekulišem o bilo kakvom mogućem motivu za jutrošnji incident.

Naglašavam da se korporativno i individualno svi osećamo delom zajednice Severne Kosovske Mitrovice i da se u maloj sredini većina građana međusobno poznaje, te da uživamo puno poverenje i poštovanje svojih sugrađana. Utoliko mi je još teže da spekulišem o mogućem motivu za ovaj incident.

Želim da se zahvalim svim partnerima, kolegama, čitaocima i institucijama koji od jutros zovu i pružaju nam podršku. Zbog velikog broja poziva, poruka i razgovora se ne mogu pojedinačno svakom od njih zahvaliti. Vaša podrška je naš vetar u jedra i nada da, uprkos izazovima, zajednica zna da prepozna i osudi negativne trendove među nama. Pohvaljujem i izuzetno brzu i profesionalnu reakciju Kosovske policije, iako, shodno dosadašnjoj praksi, bila bih više nego prijatno iznenađenja da se počinilac i otkrije.

Kosovo Sever portal će i dalje nastaviti sa svojim požrtvovanim radom na informisanju građana, ali i šireg regiona o srpskoj zajednici na Severu Kosova.

Urednica Kosovo Sever portala

Tatjana Lazarević

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva