:

:

TV Most

clock

April 18, 2015   12:05

0

166

Lavrov u Beogradu 15. maja



"To je u okviru naših redovnih poseta. Razgovaraćemo o našim bilateralnim odnosima i naravno predsedavanju Srbije OEBS-u. On će se tada sresti i sa predsednikom Nikolićem i premijerom Vučićem”, rekao je juče Dačić u intervjuu za "Politiku”, koji će biti objavljen u celosti sutra.

Ministar je istakao da ova poseta Lavrova nema veze sa njegovom posetom Ukrajini u junu u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a.

Dačić je podsetio da je u subotu razgovarao telefonom sa Lavrovom, u utorak sa nemačkim kolegom Frankom Valterom Štajnmajerom, a u četvrtak se u Hagu video sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Pavlom Klimkinom.

"Svi razgovori su u cilju sprovođenja mirovnog plana i mirovnog paketa iz Minska. Predviđeno je formiranje četiri radne grupe: jedna je za bezbednosna pitanja, druga za politička, treća za ekonomsko-socijalna i četvrta za humanitarna pitanja. U Beogradu će 28. aprila biti organizovana sednica 'trojke' OEBS-a. Dakle, doći će Štajnmajer i švajcarski ministar Didije Burkhalter. U maju će ovde doći Lavrov, a ja ću u junu posetiti Ukrajinu”, najavio je Dačić, a prenosi list.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva