Vesti
Lavrov: Odnosi Rusije i Zapada gori nego u Hladnom ratu

15:19, 16.04.2018

|

Izvor: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je u intervjuu za "Bi-Bi-Si" da je odnos Rusije i Zapada lošiji je nego u vreme Hladnog rata, jer je tada postojala komunikacija, a nije bilo opsesije rusofobijom.


"Mislim da je odnos lošiji. Tokom rata postojali su kanali komunikacija i nije bilo opsesije rusofobijom, što izgleda kao genocid sankcijama", rekao je Sergej Lavrov.

Lavrov se, kako kaže, nada da ljudi na Zapadu, uključujući i one na vlasti, znaju koliko je situacija opasna, preneo je Tas.U intervjuu, čiji delovi su objavljeni danas, takođe, demantovao američke navode da je Rusija uklanjala dokaze sa mesta na kojem je navodno u Siriji izvršen hemijski napad."Ne mogu da budem nekulturan sa šefovima država, ali pozivate se na lidere Francuske, Velike Britanije i SAD, a da budem iskren, svi dokaze na koje se oni pozivaju oslanjaju se na navode iz medija i društvenih mreža. Taj napad se nije dogodio. Ono što se dogodilo bila je planirana predstava", rekao je ministar spoljnih poslova Rusije.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design