:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2017   12:05

0

254

Kusturica otvara Festival filmske režije u Leskovcu

Bajić je naglasio da festival u Leskovcu ima sedam srpskih premijera.

„Raduje me što će publika iz cele Južne Srbije biti u prilici da vidi sedam ostvarenja čije će se premijerne projekcije u Srbiji dogoditi baš u Leskovcu. Festival pravimo već deset godina i siguran sam da je pred nama njegovo najbolje izdanje“, istakao je Bajić.

Filmovi koji će u Leskovcu doživeti svoju srpsku premijeru su hrvatska ostvarenja "Uzbuna na zelenom vrhu" u režiji Čejena Černića, Anka Dejana Aćimovića.

Iz Makedonije dolaze takođe dva premijerna ostvarenja: "Amok" Vardana Tozija, "Zlatna petorka" Gorana Trančevskog, kao i iz Bosne i Hercegovine "Žaba" Emira Jukića i "Muškarci ne plaču" Alana Drljevića.

Svoju premijeri u Leskovcu, imaće i srpski film "Nigde" Predraga Velinovića.

Sonja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra koji je organizator festivala, kaže da će se koncert grupe „No Smoking Orchestra“ održati na glavnom trgu u Leskovcu.

„Posle punih osam godina Emir Kusturica će sa svojim bendom nastupiti u Srbiji i to baš u Leskovcu. Koncert će se dogoditi na otvorenom na glavnom trgu u Leskovcu. Za tu priliku organizovali smo besplatan prevoz do svih gradova na jugu Srbije uključujući i Niš kako bi što veći broj ljudi video taj koncert“, naglasila je Conićeva.

Dejan Sparavalo, violinista benda „No Smoking Orchestra“, pozvao je publiku da dođe na neuobičajen koncert.

„Mi sviramo mešavinu, roka, džeza, folka... u veselim aranžmanima. Garantujemo dobar provod, a bogami i mi ćemo proći dobro u Leskovcu posle gostovanja u Južnoj Koreji i Japanu. U Leskovcu sigurno postoji hrana za nas“, našalio se Sparavalo.

U žiriju festivala u Leskovcu biće reditelji Zrinko Ogresta i Karpo Godina, ako i glumac Zoran Cvijanović.

Reditelju Emiru Kusturici za vreme festivala koji traje do 23. septembra, biće svečano uručena tradicionalna nagrada „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju srpskog filma u svetu.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva