:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2015   10:48

0

171

Kurti: Nastavljamo proteste u Prištini

Nastavak protesta podržavaju i druge dve opozicione patije, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo.

Lider pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti rekao je da je pitanje dana kada će biti održani novi protesti sa istim zahtevima, javlja dopisnik RTS-a.

Dodao je da neće ni tražiti dozvolu za njihovo organizovanje jer mu, kako je rekao, pravo na okupljanje garantuje Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima.

"Protesti će se nastaviti sa istim zahtevima, a pitanje je dana kada će biti održani sledeći protesti koji predstavljaju demokratiju i Republiku na trgovima, što nam se nepravedno i podlo brani", rekao je Kurti na konferenciji za medije na kojoj je izneo verziju "Samoopredeljenja" o šestočasovnim protestima u Prištini.

"Nismo za smenu Jablanovića zbog toga što je on Srbin već zbog toga što je svojim stavovima u kojima negira masakre na Kosovu i što je đakovačke majke nazvao divljacima. Mi ćemo i dalje imati dva ista zahteva", dodao je Kurti.

Poslanik Visar Imeri je optužio policiju za preterano nasilje, jer je koristila i gumene metke. Prema njegovim rečima, od tih metaka su neki demonstranti ranjeni.

"Nisu prestali sa napadima do 18 časova kada su protesti završeni. Bilo je podlog prebijanja, a šest policajaca je zverski tuklo jednu osobu", rekao je Imeri i dodao da je plan policije bio da rasturi proteste po političkom naređenju.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva