:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   12:05

0

119

Kurc: Otvaranje poglavlja u drugoj polovini godine



On je, posle susreta sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, istakao da Austrija želi Srbiju u EU i da je potreban pozitivan razvoj u pregovaračkom procesu.

„Za nas je jasno da želimo da imamo Srbiju u EU. Za to je potreban pozitivan razvoj u pregovaračkom procesu“, naglasio je Kurc.

Kurc je kazao da je razgovarano o glavnim pitanjima koja se moraju još rešiti, i ocenio da se Srbija nalazi na dobrom putu.

„Imali smo uspešan susret 'Prijatelja Srbije' u Briselu. Postoji još par pitanja koja treba rešiti. Mislim da bi prva poglavlja mogla biti otvorena u drugoj polovini ove godine“, kazao je Kurc istakavši da bi bilo dobro ako bi se poglavlja otvorila u tom periodu.

Inače, Kurc se, početkom ove nedelje, u razgovoru sa šefom luksemburške diplomatije Žan Aselbornom, čija zemlja preuzima predsedavanje EU od 1.jula, založio za što skorije otavranje poglavlja sa Srbijom.

Luksemburški ministar je obećao da će se zalagati za otvaranje poglavlja, ali je ukazao da Nemačka i pojedine zemlje traže ispunjavanje još par otvorenih pitanja u dijalogu sa Prištinom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva