TV Most - Kuoči: Jačanje odnosa Srbije i NATO od koristi za region
Vesti
Kuoči: Jačanje odnosa Srbije i NATO od koristi za region

11:07, 10.08.2018

|

Izvor: RTS

Komandant misije KFOR-a na Kosovu Salvatore Kuoči izjavio je da je jačanjanje odnosa između NATO-a i Srbije od koristi za Alijansu, Srbiju i čitav region.


Kuoči je u intervjuu podgoričkoj Pobjedi, rekao, kometarišući kritike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih zvaničnika Srbije na odluku Crne Gore da pošalje vojnike u misiju KFOR, da se KFOR obično ne bavi politikom, prenosi RTCG.
"Danas se suočavamo sa zajedničkim bezbednosnim izazovima, i zajednička saradnja može doneti stvarne prednosti Srbiji, njenim građanima i širem regionu", rekao je Kuoči.Kuoči je, govoreći o Crnoj Gori koja je prošle godine postala članica NATO-a, rekao da imati NATO članicu sa Zapadnog Balkana, koja se pridružuje KFOR-u, pomaže povećanju stabilnosti u regionu."Crna Gora je bila važan doprinos evroatlantskoj bezbednosti kao partner NATO. Danas, kao punopravni član Alijanse, i dalje je pouzdan provajder bezbednosti", ukazao je Kuoči komentarišući odluku Crne Gore da do kraja godine uputi dva pripadnika vojske u tu mirovnu misiju.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design