Vesti
Kuburović sa Fratinijem o promeni ustava

13:20, 13.10.2017

|

Izvor: Tanjug

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se danas sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Frankom Fratinijem sa kojim je razgovarala o predstojećim izmenama Ustava u oblasti pravosuđa, kao i o jačanju mehanizama za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.


Kuburović je istakla da je tokom nedavnog boravka u Rimu potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva pravde Srbije i Finansijske policije Italije, po osnovu kojeg će srpski tužioci i predstavnici policije pohađati obuku iz oblasti finansijskog kriminala.
Ona je navela da je imala priliku da razgovara i sa kolegama iz Visokog saveta pravosuđa Italije, koji su preneli svoja iskustva u vezi sa obezbeđivanjem nezavisnosti i odgovornosti sudstva, a koja će biti od značaja prilikom izrade nacrta izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.


Fratini je ukazao da je potpisivanje Sporazuma, kao i činjenica da Italija snažno podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji, pozitivan signal za Brisel da je Srbija iskreno posvećena evrointegracijama.On je ponovo ukazao na činjenicu da izmene Ustava moraju da obezbede istovremeno kako nezavisnost, tako i odgovornost pravosuđa, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design