:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2015   12:05

0

117

Krulj:Približeni stavovi oko uloge MMF-a

Govoreći o sastanku, na kome bi trebalo da se donese odluka da li će Grčka ostati u toj grupi ili će biti primorana da iz nje izađe, Krulj je rekao da dužina rasprave govori da je to pitanje suština projekta monetarne unije.

Krulj je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, ukazao da je najveći strah koji postoji, bojazan od mogućnosti izlaska Grčke iz evrozone i "prelivanja te zaraze".

Na tom sastanku približeni su stavovi oko bitne uloge MMF-a, bez kojeg treći paket pomoći Grčkoj neće moći da bude realizovan, rekao je Krulj, podsetivši da Grčka "nije ispunila uslove ni iz prvog, ni iz drugog paketa".

Očigledno je da nisu završene sve konsultacije i nastavljaju se bilateralne konsultacije, što govori koliko je bitan program, koji nije samo ekonomski, nego pre svega politički program EU kao fundament funkcionisanja rada evrozone, istakao je Krulj.

Krulj je ukazao da je posebno oštar odnos od početka prema Grčkoj imala grupa zemalja koja je predvođena Nemačkom, a u kojoj su Slovenija, Slovačka i Belgija.

Vanredni samit lidera 19 članica evrozone na kome bi trebalo da se donese odluka da li će Grčka ostati u toj grupi ili će biti primorana da iz nje izađe, koji je počeo u Briselu u nedelju kasno popodne, bez konačnog dogovora nastavljen je i posle ponoći.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva