Vesti
Krulj: "Fijat" bi mogao da izmesti proizvodnju u Poljsku

20:06, 15.07.2017

|

Izvor: RTS

Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj smatra da bi dijalog zaposlenih i rukovodstva "Fijata" trebalo da se obavi što pre.
Foto: RTS
Vladimir Krulj je, komentarišući pojedine medijske napise da bi "Fijat" mogao da izmesti proizvodnju iz Srbije, rekao da bi izmeštanje moglo da se desi i to u Poljsku, za koju navodi da je jedna od zemalja koje se najbrže razvijaju.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Krulj je rekao da svako odustajanje od dijaloga u "Fijatu" ne nosi poruku dobru za bilo koga.

Dodaje da je izbegavanje dijaloga generisanje problema i postavlja pitanje "ko zapravo dobija odustajanjem od pregovora".

Prema njegovim rečima, zna se ko gubi odustajanjem od razgovora – radnici, Grad Kragujevac, cela Srbija.

Sve to, kaže, utiče na spoljnotrgovinsku razmenu Srbije jer "Fijat" učestvuje u BDP-u u velikom procentu.

"Više je nego jasno da je Vlada zauzela stav po nekim bitnim pitanjima. Razgovarali su i sa premijerkom Brnabić, a imamo i dogovor sa Kragujevcom i normalno je da se uđe u bonus efikasnosti koji je vlada ispregovarala – što se više prodaje, više za one najbolje", naglasio je Krulj.

Kolektivni ugovor, napominje ekonomski savetnik u Vladi Srbije, štiti i firmu i zaposlene.

"Mislim da je bitno što kolektivni ugovor garantuje radna mesta. Ključno pitanje je zašto prekidati dijalog", ističe Krulj.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design