Koliko već poverenje Krstajić (43) ima na Terazijama govori i podatak da će u društvu čelnika FSS biti jedan od gostiju na žrebu u moskovskom Kremlju, 1. decembra, kada će uživo saznati u kojoj grupi će igrati Srbija narednog leta.

Kako "Novosti" saznaju, odmah pošto su FSS i Slavoljub Muslin prekinuli saradnju, predsednik Slaviša Kokeza je kao svog "prvog pika" na selektorskoj klupi predložio Mladena Krstajića. Razlozi za ovaj izbor su bili jednostavni: odan je svojoj fudbalskoj federaciji, ima bogato internacionalno iskustvo kao igrač, sa idealnim ocenama prolazi ispite za sve trenerske licence, stekao je od maja 2016. godine sjajno iskustvo uz Muslina i njegov stručni štab i ono što je možda najvažnije, igrači ga vole, jer ima poseban odnos prema njima.


Na sve ovo valja dodati i finansijski momenat. Naime, FSS bi dovođenjem nekog zvučnijeg imena u ovom trenutku potrošio više nego značajna sredstva, a već na prijateljskoj utakmici u Kini pre dva dana se videlo da Krstajić može sa podmlađenim "orlovima", ali i da oni očigledno mogu sa njim.



U Fudbalskom savezu Srbije su tokom prošlog vikenda vodili dvodnevne pregovore sa Veljkom Paunovićem, iako obe strane ne žele to otvoreno da priznaju, a pregovori sa Stojkovićem su nastavljeni i na razočaranje FSS okončani preksinoć u Kini. Paunović i Piksi su odustali, u "magli" su ostali neki već pominjani kandidati, ali izgleda da će predsednik Kokeza da se odluči za Mladena Krstajića, koji je već 17 meseci u sistemu rada sa reprezentacijom koju je Muslin odveo na Svetsko prvenstvo.