:

:

TV Most

Foto: adria.org.rs

clock

April 28, 2016   12:05

0

136

Krpač, prva žrtva političkih previranja u Makedoniji?

Specijalno javno tužilaštvo, potvrđujući da je Krpač bio svedok u jednom od predmeta koje vodi to tužilaštvo, navelo je i da postoje dokazi u vezi sa pritiscima kojima je bio izložen.

"Saradnja sa ovim svedokom bila je besprekorna... Vest o njegovoj smrti predstavlja udarac za sve u tužilaštvu. Posedujemo brojne dokaze, uključujući i one u vezi sa pritiscima kojima je bio izložen Kosta Krpač", navelo je Specijalno tužilaštvo.

Telo Koste Krpača pronađeno je u sredu u njegovom stanu u Skoplju. Prethodno, na kombi koji je bio parkiran ispred zgrade ispaljeno je nekoliko hitaca. Makedonska policija smatra da je Krpač, najverovatnije, pucao na kombi.

Specijalno tužilaštvo, na čijem čelu je tužiteljka Katica Janeva, formirano je krajem prošle godine kako bi se rasvetlila afera prisluškivanja, čijim je otkrivanjem i počelo novo poglavlje političke krize u Makedoniji.

Aferu prisluškivanih razgovora, koji su Makedoniji nazvani "bombama", pokrenuo je lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev, koji je obelodanio desetine prisluškivanih razgovora najviših makedonskih zvaničnika.

Vladajuća VMRO-DPMNE i mediji bliski vlasti nezadovoljni su radom Janeve i pokrenuli su kampanju protiv nje i njenog tima, tvrdeći da radi za opoziciju.

Mirni ulični protesti opozicije u Makedoniji traju već dve sedmice.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva